Opskrift på hestegryde

Ret til fire personer

Ingredienser: 6-700 gram hestekød i tern, 3-4 løg, 3-4 gulerødder, chili efter behag, 200 gram ternet bacon, 500 gram kogte kidneybønner, 1 rød peberfrugt, 1 øl (gerne porter)

Opskrift

Brun løg og kød: Hestekødet, det kan være stort set alle reelle stykker fra dyret skæres i tern på cirka 2×2 centimeter. Løgene skrælles hele og flækkes på langs Brun løget i en blanding af olivenolie og smør i en tykbundet gryde, tag det op og brun derefter kødet i mindre portioner i fedtstof, tag det brunede kød op efterhånden som det bliver færdigt.

Klar til at simre: Skræl gulerødderne og skær dem i godt rustikke stykker, brun dem sammen med bacon og læg løg og hestekød i gryden, når alt er klart. Spred to spsk. mel over det hele mens du rører, og når alt melet er optaget, så hælder du øllen og evt. lidt vand over retten. Tilsæt salt peber og chili efter behag og lad det hele simre under låg i cirka halvanden time, læg peberfrugten i efter en time.

Bønner og boullion: I mellemtiden har du enten kogt dine fra dagen før udblødte bønner, eller også har du åbnet et par dåser. Bønnerne smides i gryden og der suppleres eventuelt med lidt suppe eller bouillon, retten skal ikke være flydende, men den skal lige svuppe.

Smag til: Smag til med salt og peber og lad det hele simre i ti minutter. Server med godt brød.

Husk øllet: Koldt øl er rigtig godt til, og hvis man har lavet retten rigtig hot med chili, så server den med en teskefuld yoghurt naturel oven på.

Kilde: dk-kogebogen.dk

Mit navn er Peter. Jeg har været aktiv i asatromiljøet siden 2003, og har deltaget i en række forskellige grupper og foreninger, bla. Goderingen og Forn Sidr. Jeg har fra start interesseret mig for asatroen både som praktisk størrelse og som studieobjekt. Jeg mener asatroen skal holdes fri for faste rammer og dogmatik, da jeg ser det som en religion, der lagt fra er færdig med at forme sig, og jeg tror også, at asatroen fremadrettet vil være styrket af løbende forandring. På nuværende tidspunkt er jeg medlem af det uafhængige godeord Gullinkambi (som jeg var med til at stifte i 2000) og er gæsteskribent på livtraser.dk (http://livtraser.dk/stien/peter-thaysns-indlaeg/) ved siden at min deltagelse her på siden. Jeg skriver gerne om både asatroen såvel som den ældre nordiske og germanske religion. Jeg mener begge dele er vigtigt for at sikre asatroen så solidt et fundament som muligt, og for at kunne forstå de overleverede myter bedst muligt.